Kopparplätering OD

Koppar är en rödorange, mjuk och formbar metall som är känd för sin korrosionsbeständighet och formbarhet. Används som en del av SIFCO-processen® Med hjälp av kopparplätering kan vi minska ledtiderna och producera högkvalitativa komponenter enligt exakta specifikationer. Vi har svarat på de vanligaste frågorna om kopparelektroplätering i den här bloggen.

 

Vad är selektiv kopparelektroplätering?

Selektivt kopparelektroplätering är en metod för borstplätering som inte kräver en dopptank. Med hjälp av en specialized pläteringskit appliceras kopparavlagringar på lokala områden av en komponent. med hjälp av en anod och ett aggregat.

Hur elektropläterar man med koppar?

När en komponent selektivt pläteras med koppar får metallsubstratet en negativ laddning från aggregatet, medan anoden är positivt laddad. När basmaterialet är ordentligt förberett för en metallfinish, doppar eller flödar teknikern kopparelektrolyten för att blötlägga anoden. Den kopparindränkta anoden placeras sedan på den yta som ska pläteras. Strömmen gör att kopparjonerna fastnar på komponentens yta, vilket skapar en tunn kopparbeläggning.

Vad används kopparplätering till?

Kopparplätering har många fördelar och kan användas i många tillämpningar och branscher. Här är några exempel på koppars användningsområden:

  • Koppar kan förbättra ledningsförmågan.
  • På grund av sin formbarhet är det utmärkt för komponenter som böjs.
  • Koppar ger ett utmärkt skydd mot korrosion.
  • Koppar förhindrar gallring på gängade anslutningar.
  • Koppar kan byggas upp i stora tjocklekar för att reparera mekaniskt skadade ytor.

Vilka specifikationer gäller för selektivt kopparpläterade komponenter?

Kopparpläterad ID-gänga

 

SIFCO ASC:s kopparselektropläteringsprogram är kvalificerat av VAM och Tenaris. Och vi tillverkar olika kopparlösningar som uppfyller AMS 2451/6, Mil-Std 2197A (SH) och Mil-Std 865.

 

 

Vilka branscher använder kopparplätering?

På grund av kopparens termiska egenskaper, korrosionsbeständighet och ledningsförmåga använder många olika industrier kopparplätering för uppvärmning, elektriska och industriella tillämpningar. Koppar används ofta inom följande industrier:

  • På grund av dess anti-galling-egenskaper används kopparplätering ofta inom olje- och gasindustrin och undervattensbrytning för gängade röranslutningar.
  • HVAC-branschen använder ofta kopparplätering för värmeväxlare, pannor, ångkondensatorer med mera.
  • Koppar används ofta i återtillverkning eftersom det hjälper till att bygga upp slitna och korroderade delar.
  • På grund av sina naturliga antifouling-egenskaper används koppar inom marinindustrin eftersom det sparar rengöring och minskar risken för mekaniska skador.

Kopparelektroplätering med SIFCO ASC

SIFCO ASC har tillhandahållit pläteringstjänster inom ett brett spektrum av industrier i över 50 år. Vi är den största leverantören av kontrakts Selektiv elektroplätering. och anodiseringstjänster i världen. Kontakta oss för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig med dina kopparpläteringskrav.